İncir reçeli piştiğini nasıl anlarız?
Hazır olan incirler ocağa alınır ve kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirilir. Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için taneli kısmından bir kaşık alıp bir tabağa döküp soğumasını bekleyin. Soğuyan reçel su gibi akmayan bir kıvamdaysa reçelimiz var demektir.
Kuru incir kaç dakika kaynatılır?
Bir litre kaynar, klorsuz suya on beş ila on altı adet kuru incir koyup yirmi dakika kadar ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra süzün.
3 kilo kuru incire ne kadar şeker konur?
1 kilo incirde ne kadar şeker var? 1 kilo olgun incirle reçel yapmak için 3 su bardağı toz şeker eklemek yeterlidir.
İncir reçeli kaç saat pişmeli?
İncir reçeli tarifi kaç dakikada pişer? İncir reçelini pişirmek için yaklaşık 30 dakikaya ihtiyacınız olacak. 30 dakika pişirdikten sonra kavanoza boşaltıp dinlendirebilirsiniz.
Kuru incir reçeli ne kadar kaynatılır?
İncirler bir gece önceden iyice yıkanır ve bir tencereye konur. Üzerlerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah, kısmen erimiş şekerle incirler ocağa konulup kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra şurubun kıvamı sık sık kontrol edilir ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
İncir receli kivami nasıl olmalı?
Reçeli sürekli kontrol ederek kıvamını korumak gerekir. Kıvamı damla testi yaparak kolayca kontrol edilebilir. Reçelden birkaç damla alın ve soğuk bir tabağa koyun. Damlalar hemen yayılmadan yerinde kalıyorsa reçeliniz hazırdır.
Kuru incir nasıl kaynatılır?
Kuru incirleri dışlarındaki tozu çıkarmak için soğuk suyla yıkayın. Kuru incirleri bir bıçakla iki parçaya kesin. İncirleri bir litre kaynar, klorsuz suya koyun. Üzerini kapatıp yirmi dakika pişirin.
Kuru incir sıcak suda bekletilir mi?
İncirler sıcak su ile yumuşar ve defne yaprağı suyu incirlere doğal koruma sağlar. 5 dakika sonra incirler sudan çıkarılır ve güneşe yerleştirilir. Yaklaşık 24 ila 36 saat güneşte bırakılır. İncirler artık yenmeye hazırdır.
İncir hangi organa iyi gelir?
İncir genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp hastalığı riskini azaltır, kan basıncını dengeleyerek tansiyonla mücadele eder, yüksek lif içeriği sayesinde meme kanserine karşı korur, diyabet hastalığına iyi gelir ve antioksidan özelliği sayesinde cildi korur.
Kuru incir reçeli yaparken incir yıkanır mı?
İncir reçeli seviyorsanız ve hemen yapabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İyi bir incir reçeli yapmak için kuru incirleri bir gece yıkayın ve bir tencereye koyun. Gerektiği kadar toz şeker ekleyin ve sabaha kadar bekletin. Bu şekilde incirin kendi suyunu bırakmasını sağlarsınız ve daha iyi bir lezzet elde edersiniz.
İncir reçeline limon ne zaman konur?
Reçelin kristalleşmesini önlemek için limon suyu veya limon tuzu kullanılır. Bu reçel kaynadıktan sonra ve rendelemeye 2 dakika kala eklenir, 2 dakika daha kaynatılır ve sonra rendelenir.
Reçel yaparken 1 kg incire ne kadar şeker konulur?
Genellikle meyvenin türüne bağlı olarak 1 kg meyveye 1,5-2 kg şeker ve 2-3 bardak su eklenir. Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirirken limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Limon tuzu veya limon suyu eklendikten sonra reçel en fazla iki dakika kaynatılmalıdır.
Ev yapımı İncir Reçeli bozulmaması için ne yapmak gerekir?
Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın, ters çevirin ve bir süre dinlendirin. Reçellerinizi serin, kuru bir yerde veya orta sıcaklıktaki buzdolabında saklayın. Oda sıcaklığında, kuru, serin bir ortamda ve doğrudan güneş ışığından uzakta saklamanızı öneririz.
Sert olan İncir Reçeli nasıl yumuşatılır?
Ama diyelim ki sertleşme sorunu yaşıyorsunuz ve artık reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumdasınız. Böyle anlarda hemen başka bir tencereye su dökün. 1 kg meyveden reçel yapmak için 3 bardak su yeterlidir.
İncir Reçeli şekerlenirse ne yapılır?
Evde yaptığınız reçel şekerli hale gelirse, biraz su ekleyerek tekrar kaynatın. Reçel normal haline dönecek ancak rengi biraz koyulaşacaktır. Şeker miktarı fazlaysa, bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip birkaç dakika kaynatın.
Reçelin kivamini nasıl anlarız?
Şurup yayılmaz ve şeklini kaybetmezse reçelin kıvamı tamamdır. b) Kontrol edilecek şuruptan bir damla su dolu bir bardağa damlatılır. Damla kırılmadan bardağın dibine ulaşırsa reçel kıvamına gelmiş demektir.
İncir reçeli yaparken kapağı kapatılır mı?
Ayrıca kavanozu kaynar suda yıkayıp durulamayı ve çelik bir kapakla kapatmayı unutmayın. İncir reçeli canınız çekiyorsa ve hemen hazırlayabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
İncir reçelinin rengi nasıl olmalı?
Taneli ve yumuşak kıvamlı bir incir reçeli için daha olgun ama sertliğini kaybetmemiş incirleri seçin. Koyu renkli bir incir reçeli için mor ve pembe incirleri, daha açık renkli bir incir reçeli için ise yeşil ve sarı incirleri seçin.
Reçel yaparken tencere kapağı kapatılır mı?
Reçelin bozulup koyu bir renk almasını önlemek için, reçel pişerken tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın.
Tavsiyeli Bağlantılar: Yıldızın Ölümünden Sonra Neler Oluşur